Rabo Dikke Bandenrace bij NK

winaar dikke bandenrace

Bij het NK Veldrijden in Sint-Michielsgestel wordt op zaterdag 7 januari 2017 voor de dertiende keer de Rabo Dikke Bandenrace verreden voor schooljeugd in de leeftijd van 5 tot en met 10 jaar.

Zij rijden in hun eigen leeftijdsklasse op een klein parcours op hun eigen fiets met dikke banden. Een gave Rabobank wielerhelm kan bij de organisatie worden geleend. Na de wedstrijd ontvangen alle deelnemers een leuke verrassing.

Het programma ziet er als volgt uit:
5 jaar om 12:00 uur
6 jaar om 12:20 uur
7 jaar om 12:40 uur
8 jaar om 13:00 uur
13:25 uur uitreiking beker 5 – 6 – 7 en 8 jarigen
9 jaar om 13:45 uur
10jaar om 14:10 uur
14:30 uur uitreiking bekers 9 – 10 jarigen
Rugnummers zijn ongeveer 20 minuten van tevoren af te halen op het parcours bij de Rabobank inschrijftent.

Locatie: op het terrein van Conferentie- en Opleidingscentrum de Ruwenberg aan de Ruwenbergstraat te Sint-Michielsgestel.

Heb je nog vragen? Neem dan contact op met Egbert Livius 06-53890451. Mailen/inschrijven kan via het volgende mailadres: egbertlivius55@gmail.com.


thumbnail_parcours-nk2017

Bekijk hier de plattegrond van het parcours van het NK veldrijden 2017, dat op 7 en 8 januari in Sint-Michielsgestel wordt gehouden.


IMG_2869

Honderden jonge renners en rensters nemen op 1 mei deel aan de Rabobank Jeugdwielerwedstrijd in Sint-Michielsgestel. Op deze dag komen ook diverse plaatselijk favorieten aan de start. De organisatie van deze wedstrijd is in handen van de Stichting Wielerbelang Sint-Michielsgestel.

De toekomst van de wielersport in Sint-Michielsgestel ziet er rooskleurig uit. Tijn Leus, Luuk Leus, Carl, Pete en Ed Uptegrove, Lynn van Leeuwen, Mendo van Leeuwen en Björn Vos uit Sint-Michielsgestel staan allemaal op de deelnemerslijst voor de wedstrijd in hun eigen woonplaats op 1 mei.

De Rabobank Jeugdwielerwedstrijd in Sint-Michielsgestel biedt startgelegenheid aan de KNWU-jeugdrenners in de leeftijd van 8 tot en met 14 jaar en de nieuwelingen (15-16 jaar).

De start en finish zijn gelegen aan de Kapelbergstraat in Sint-Michielsgestel. De renners rijden op een parcours van 1.700 meter, dat gelegen is in het buitengebied.

De eerste wedstrijd voor de jeugd begint om 10.00 uur. In totaal komen er zeven jeugdcategorieën in actie. Het programma wordt afgesloten met een wedstrijd voor nieuwelingen, die om 15.30 uur van start gaan.

IMG_2872


Film + uitslag Dikke Banden Race

5 jaar: 1. Sjef van Grinsven, 2. Daan Gielen, 3. Ties de Louw
6 jaar: 1. Robin Bijl, 2. Daan Vrielink, 3. Luuk de Louw
7 jaar: 1. Raf Beckers, 2. Finn Verhoeven, 3. Joep Mauriks
8 jaar: 1. Max van de Meijdenberg, 2. Gijs Jansen, 3. Bas van Leur
9/10 jaar: 1. Senne Verhoeven, 2. Julian Rijkers, 3. Jay Rademaker


Sterke winnaars bij GP Groenendaal

 

 

 

 

Rabo-renner Joris Nieuwenhuis heeft in Sint-Michielsgestel op overtuigende wijze de GrandPrix Groenendaal gewonnen. De belofte uit Zelhem reed solo naar de winst. Lotto-Jumbo prof Mike Teunissen werd tweede en Martijn Budding finishte als derde. Patrick van Leeuwen en Maik van der Heijden maakten de top vijf compleet.

Bij de vrouwen reed Manon Bakker overtuigend naar de winst. Fleur Nagengast streed lange tijd mee op het voorste plan, maar kreeg af te rekenen met materiaalpech. Ceylin Alvarado finishte als tweede, voor Esther van der Burg.

 

 

 

 

Europees kampioen Jens Dekker was veruit de sterkste bij de junioren. Hij haalde het ruimschoots voor Stijn Kalvenhaar en Yannick Vrielink. Koen van Helvoirt eindigde als vierde.

 

 

 

 

Ryan Kamp won bij de nieuwelingen voor Bart Hazekamp en Tomas Kopecky.

De winst bij de masters was voor Micha de Vries, die het haalde voor Maikel Govaarts en Wilfred Veldkamp.

Jordy Luisman won bij de amateurs/sportklasse voor Mattijn Motshagen en Jordy Beuker.

IMG_3278

IMG_3280

IMG_3295

IMG_3304

IMG_3308

IMG_3315

IMG_4191

IMG_4220-001

IMG_4248

IMG_4314

IMG_4374

IMG_4464


 

 

 

 

Liwald Doornbos heeft op de eerste dag van de Rabobank GrandPrix Groenendaal in Sint Michielsgestel het Open Gestels Kampioenschap veldrijden voor niet-licentiehouders gewonnen. Hij bleef na een spannende wedstrijd Berry Hoedemakers en Klaas Groenen voor. De top vijf werd gecompleteerd door Rick van den Hanenberg en Stan van den Hanenberg.

Uitslag Open Gestels Kampioenschap
1. Liwald Doornbos, 2. Berry Hoedemakers 3. Klaas Groenen, 4. Rick van Hanenberg, 5. Stan van Hanenberg, 6. Michael van Hemmen, 7. Ton Fassbender, 8. Mark van Dijk, 9. Mark Broks, 10. Geert Jan van de Weidenberg, 11. Michel Schellekens, 12. Randy Wiggerse, 13. Henk van Buuren, 14. Ron Broeren, 15. Matthijs Jansen, 16. Chris Venmans, 17. Paul van de Wetering, 18. Mark van de Westelaken, 19. Ron van Beek, 20. Dennis Visser, 21. Wilbur Kastelijn, 22. Jeroen van Hout, 23. Gerbert van Breugel, 24. Hans van de Westelaken, 25. Bart Bloks.

IMG_3272

IMG_3268

IMG_3267

IMG_3264

IMG_3250

IMG_3255

Ook de jeugdcategorieën kwamen in actie in Sint-Michielsgestel.

Bekijk hier de uitslagen in de verschillende categorieën:

Categorie 1: 1. Mae Cabaca, 2. Jowi Cnossen, 3. Victor Kroesbergen, 4. Amy de Bruijn, 5. Luke Chow.

Categorie 2: 1. Hugo Wessels, 2. Thomas Huitema, 3. Cyriel Hooghwerff, 4. Finn Hiemstra, 5. Thijmen van Luling.

Categorie 3: 1. Danny Turkstra, 2. Niek Suijker, 3. Antoine Quint, 4.Ruud Junior Nagengast, 5. Carmen Ziemerink.

Categorie 4: 1. Guus van den Eijnden, 2. Jelte Jochems, 3. Ingmar Kars, 4. Colin Strik, 5. Luna Cnossen.

Categorie 5: 1. Björn Hommes, 2. Bjorn Koster, 3. Miguel van Tintelen, 4. Daan van Luling, 5. Marvin Peters.

Categorie 6: 1. Tibor del Grosso, 2. Matyas Kopecky, 3. Lucas Janssen, 4. Puck Pieterse, 5. Joost Brinkman.

Categorie 7: 1. Salvador Alvarado, 2. Huub Artz, 3. Levi van Hoften, 4. Twan van der Drift, 5. Hugo Kars.

IMG_3253

IMG_3250

Op 3 januari worden wedstrijden gehouden voor amateurs/sportklasse (10.00 uur), masters (11.00 uur), nieuwelingen (12.00 uur), junioren (13.00 uur), vrouwen (14.00 uur) en elite/beloften (15.00 uur). In deze categorieën komen diverse renners in actie, die een week later bij het NK in Hellendoorn tot de kanshebbers voor de medailles mogen worden gerekend.


Sterk startveld in GrandPrix Groenendaal

IMG_1825

Het deelnemersveld van de Rabobank Grand Prix Groenendaal, die wordt verreden op 2 en 3 januari 2016 op het terrein van Conferentie- en Opleidingscentrum De Ruwenberg in Sint Michielsgestel, begint in alle categorieën steeds meer vorm te krijgen. De veldrit, die als generale repetitie beschouwd mag worden voor het NK in Hellendoorn, krijgt ook deze keer veel bekende namen aan het vertrek. De Rabobank Grand Prix Groenendaal is tevens de finalewedstrijd van de KNWU Topcompetitie Veldrijden voor elite/beloften, vrouwen en junioren.

Het programma start op zaterdag 2 januari om 11.00 uur met de zeven jeugdcategorieën. Op deze dag komen ook de Gestelse jeugdrenners Luke Leus (categorie 6), Björn Vos (categorie 5) en Ed Uptegrove (categorie 4) in actie. Aansluitend wordt om 15.30 uur het Open Gestels Kampioenschap verreden voor mannen en vrouwen. Aan deze wedstrijd voor niet-licentiehouders mag iedereen meedoen. Er zal bovendien een aparte uitslag worden opgemaakt voor mannen en vrouwen.

Een dag later worden wedstrijden gehouden voor amateurs/sportklasse (10.00 uur), masters (11.00 uur), nieuwelingen (12.00 uur), junioren (13.00 uur), vrouwen (14.00 uur) en elite/beloften (15.00 uur). In deze categorieën komen diverse renners in actie, die een week later bij het NK in Hellendoorn tot de kanshebbers voor de medailles mogen worden gerekend.

Bekende namen bij de amateurs zijn onder andere Eddy van IJzendoorn, Peter van de Heuvel, Mattijn Motshagen, Jordy Luisman en Jan Metselaar.

Bij de masters rijden Michel Groenendaal, David Thörig en Coen Sevens een thuiswedstrijd. Zij moeten het opnemen tegen onder andere Erik Dekker, Jos Bogaerts, Maikel Govaarts, Johan Dussel, Marcel Scheffer en Wilfred Veldkamp.

Een spannende wedstrijd wordt het zeker bij de nieuwelingen, waar een groot aantal kanshebbers op de zege aan de start komen. Bart Artz, Lars Boven, Mees Hendrikx, Ryan Kamp, Tomas Kopecky, Luke Verburg en Perry Frijters weten allemaal hoe het voelt om winnend over de streep te gaan. Bij de nieuwelingen rijden Carl Uptegrove en Pete Uptegrove een thuiswedstrijd.

Bekende namen op de startlijst bij de junioren zijn onder andere David Dekker, Marino Noordam, Bryan Bouwmans en Koen van Helvoirt, terwijl bij de vrouwen Mascha Mulder, Reza Hormes, Demi de Jong, Inge van der Heijden, Fleur Nagengast en Karlijn Swinkels een gooi gaan doen naar het erepodium.

Ook bij de elite/beloften staat de Nederlandse subtop aan het vertrek, met mannen als Tim Ariesen, Gert-Jan Bosman, Koen van Dijke, Maik van der Heijden, Martijn Budding (foto) Milan Vader en Kobus Hereijgers.

Uniek is de Rabo Dikke Bandenrace, die om 12.00 uur van start gaat op een kleiner parcours op het terrein van Conferentie- en Opleidingscentrum De Ruwenberg. Bij wegwedstrijden worden regelmatig Rabo Dikke Bandenraces gehouden, maar in het veldrijden is de GP Groenendaal in Sint-Michielsgestel een van de weinige organisaties die ook een Rabo Dikke Bandenrace houdt. De wedstrijd is bedoeld voor alle jongeren tot 12 jaar. Niet alleen uit Sint Michielsgestel, maar ook uit andere gemeenten.
De toegang is op beide dagen gratis.


Alle categorieën aan start bij GP Groenendaal
IMG_1603-001

De veldrit Grand Prix Groenendaal, die wordt verreden op 2 en 3 januari 2016 op het terrein van Conferentie- en Opleidingscentrum De Ruwenberg in Sint Michielsgestel, biedt ook dit jaar startgelegenheid aan alle categorieën. De veldrit is dit seizoen tevens de finalewedstrijd van de KNWU Topcompetitie Veldrijden voor elite/beloften, vrouwen en junioren.

“We beginnen op zaterdag 2 januari om 11.00 uur met de zeven jeugdcategorieën. Daarna wordt om 15.30 uur het Open Gestels Kampioenschap verreden voor mannen en vrouwen”, vertelt Richard Groenendaal, lid van het organisatiecomité. “Aan deze wedstrijd voor niet-licentiehouders mag iedereen meedoen. Er zal bovendien een aparte uitslag worden opgemaakt voor mannen en vrouwen.”

Een dag later worden wedstrijden gehouden voor amateurs/sportklasse (10.00 uur), masters (11.00 uur), nieuwelingen (12.00 uur), junioren (13.00 uur), vrouwen (14.00 uur) en elite/beloften (15.00 uur).

Uniek is de Rabo Dikke Bandenrace, die om 12.00 uur van start gaat op een kleiner parcours op het terrein van Conferentie- en Opleidingscentrum De Ruwenberg. Groenendaal: “Bij wegwedstrijden worden regelmatig Rabo Dikke Bandenraces gehouden, maar in het veldrijden is de GP Groenendaal in Sint-Michielsgestel volgens mij de enige organisatie die ook een Rabo Dikke Bandenrace houdt. De wedstrijd is bedoeld voor alle jongeren tot 12 jaar. Niet alleen uit Sint Michielsgestel, maar ook uit andere gemeenten. We hopen daarom dat veel jonge rennertjes gaan deelnemen aan dit evenement.”

De oud-wereldkampioen verwacht in alle categorieën opnieuw een sterk rennersveld aan het vertrek in Sint-Michielsgestel. “Vorig jaar ging de zege bij de elite/beloften naar Stan Godrie. Hij werd daarna in Veldhoven Nederlands kampioen bij de beloften en derde op het WK in Tsjechië. Hopelijk krijgen we ook dit jaar weer een sterke winnaar. De wedstrijd voor junioren, vrouwen en elite/beloften is tevens de finalewedstrijd van de KNWU Topcompetitie veldrijden. Bovendien is de GP Groenendaal de generale repetitie voor het Nederlands kampioenschap dat een week later wordt gehouden in Hellendoorn. Ik denk daarom dat in ieder geval bij de vrouwen, beloften en junioren vrijwel de hele nationale veldrittop aan de start staat in Sint Michielsgestel.”


GP Groenendaal finalewedstrijd Topcompetitie Veldrijden

IMG_2320

De veldrit GP Groenendaal in Sint-Michielsgestel vormt dit seizoen de finalewedstrijd van de KNWU Topcompetitie Veldrijden. In Sint-Michielsgestel (3 januari 2016) wordt de finale verreden voor elite/beloften, vrouwen en junioren.

Enkele weken later in Rucphen (23 januari 2016) rijden de nieuwelingen, nieuweling-meisjes en junior-vrouwen hun finalewedstrijd voor de Topcompetitie.

De complete kalender van de KNWU Topcompetitie Veldrijden ziet er als volgt uit:

Gieten (4 oktober)
Woerden (20 oktober)
Lieshout (15 november)
Hilversum (21 november)
Valkenswaard (28 november)
Moergestel (13 december)
Surhuisterveen (2 januari)
Sint-Michielsgestel (3 januari)
Rucphen (23 januari)


 

 

 

 

Arie van de Groenendaal maakte een mooie reportage met alle hoogte- en dieptepunten van de Rabobank Jeugdwielerronde van Sint-Michielsgestel. De slachtoffers van de valpartijen hebben gelukkig niks overgehouden aan hun avontuur. De reportage is te bekijken door op bovenstaande afbeelding te klikken.

 


 

 

 

 

Nieuweling Danny Maas heeft de nieuwelingenkoers in Sint-Michielsgestel gewonnen. De renner van Willebrord Wil Vooruit uit Oudenbosch toonde zich na een levendige wedstrijd in de sprint sneller dan zijn medevluchter Thymen Arensman.

Daarachter won Luuk van Gestel uit Moergestel knap de pelotonsprint voor de derde plek. Rick Burgmans (Bergeijk) werd vierde en thuisrijder Robin Blummel kwam als vijfde over de meet. Mauro Spapen (Oosterhout) werd zevende.

 

 

 

 

Ook de jeugcategorieën kwamen in actie in Sint-Michielsgestel. In categorie 7 wist Hidde van Veenendaal na een knappe solo de zege te pakken, voor Pieter de Groof en Lars Klugt. Thuisrijder Pete Uptegrove finishte als vijfde.

Stijn Hanegraaf sprintte in categorie 6 naar de winst voor Nederlands kampioene Maike van der Duin en Youri Meeuws.

 

 

 

 

In categorie 5 beschikte Fleur Nagtegaal over de snelste benen. Zij haalde het voor Tijn Louwerensen en Ilse Pluimers.

Jasper Huitema werd de winnaar in categorie 4. Hij bleef Roel Vrancken en Thijs Bakker voor.

De winnaar in categorie 3 werd Tobias Kool, die het haalde voor Chris Kisters en Mika Vijfvinkel.

Antoine Quint mocht het zegegebaar maken in categorie 2. Hier was de tweede plek voor Niels Hanegraaf, terwijl Jelle Weierink als derde over de meet kwam.

In categorie 1 won Nederlands kampioene Emma van Haaren, voor Isa Groeneveld en Liz Toonen.

 


1555529_470773116424471_3233968842684201734_n

Met de broers Carl, Pete en Ed Uptegrove, Björn Vos, Luke Leus en Robin Blummel staan er op 14 juni zes renners uit de gemeente Sint-Michielsgestel aan het vertrek in de Rabobank Jeugdwielerwedstrijd in Sint-Michielsgestel. Uiteraard gaan zij proberen om de hoofdprijzen in eigen huis te houden. De organisatie van deze wedstrijd is in handen van de Stichting Wielerbelang Sint-Michielsgestel.

Afgaand op de prestaties van de afgelopen jaren kunnen de Gestelse renners zeker een rol van betekenis spelen in hun categorie bij de Rabobank Jeugdwielerwedstrijd in Sint-Michielsgestel.

Robin Blummel toonde in het laatste weekeinde van mei zijn goede vorm nog eens door zowel in Westerhoven als in Erp naar de overwinning te rijden. In Erp reed Carl Uptegrove naar een 17e plek bij de nieuwelingen. Zijn broertje Pete werd afgelopen weekeinde 9e in categorie 7 en zijn jongste broer Ed 4e in categorie 3 bij het NK Jeugd in Lieshout.
Ook Luke Leus (categorie 5) en Björn Vos (categorie 4) gaan hun best doen om in hun eigen woonplaats te schitteren.

De Rabobank Jeugdwielerwedstrijd in Sint-Michielsgestel biedt startgelegenheid aan de KNWU-jeugdrenners in de leeftijd van 8 tot en met 14 jaar en de nieuwelingen (15-16 jaar). De start en finish zijn gelegen aan de Ruwenbergstraat in Sint-Michielsgestel.

“Als organisatie hebben we alles klaar om het evenement te kunnen houden”, vertelt René Blummel, bestuurslid jeugdzaken bij de Stichting Wielerbelang Sint-Michielsgestel. “In alle jeugdcategorieën zijn er tien ereprijzen te verdienen. Daarnaast hebben we voor de nieuwelingen vier premierondes, waarvoor de renners kunnen strijden. We hopen ook dat er een aantal nieuwe Nederlandse jeugdkampioenen aan de start staan, want afgelopen week in Lieshout het NK voor de jeugd gehouden.”

De eerste wedstrijd voor de jeugd begint om 10.30 uur. In totaal komen er zeven categorieën in actie. Het programma wordt afgesloten met een wedstrijd voor nieuwelingen, die om 15.45 uur van start gaan. Kijk voor meer informatie ook op de website www.veldrijden-sintmichielsgestel.nl​.

 


Jeugdrenners in actie in Sint-Michielsgestel

DIWL_2015-04-19_maaskantje_021 (2)

Honderden jonge renners en rensters komen op 14 juni in actie bij de Rabobank Jeugdwielerwedstrijd in Sint-Michielsgestel. Tot de deelnemers behoren ook de broers Carl, Pete en Ed Uptegrove en Robin Blummel uit Sint-Michielsgestel. De organisatie van deze wedstrijd is in handen van de Stichting Wielerbelang Sint-Michielsgestel.

De Rabobank Jeugdwielerwedstrijd in Sint-Michielsgestel biedt startgelegenheid aan de KNWU-jeugdrenners in de leeftijd van 8 tot en met 14 jaar en de nieuwelingen (15-16 jaar).

“Vorig jaar stonden er 283 renners aan het vertrek bij de jeugwielerronde in Sint-Michielsgestel. Dat aantal hopen we dit jaar minimaal opnieuw te halen”, zegt René Blummel, bestuurslid jeugdzaken.

De kans is groot dat er bij de jeugdwedstrijd in Sint-Michielsgestel ook een aantal nieuwe Nederlandse jeugdkampioenen aan de start staan, want een week eerder wordt in Lieshout het NK voor de jeugd gehouden. Voor de nieuwelingen is de wedstrijd een laatste testcase voor het NK, dat een week later in Emmen wordt verreden.

De start en finish zijn gelegen aan de Ruwenbergstraat in Sint-Michielsgestel.  René Blummel: “De renners rijden op een parcours van 1.700 meter, dat gelegen is in het buitengebied. Als er een beetje wind staat, wordt het zeker een mooie en zware wedstrijd.”

De eerste wedstrijd voor de jeugd begint om 10.30 uur. In totaal komen er zeven categorieën in actie. Het programma wordt afgesloten met een wedstrijd voor nieuwelingen, die om 15.45 uur van start gaan.

 


Jeugdwedstrijd 14-06-2015

Parcours jeugd wegwedstrijd
Net zoals vorig jaar het geval was, zijn er dit jaar weer 10 prijzen  per categorie te verdelen.

Lookertstraat – Hemelrijkstraat- Kapelbergstraat

Start/finish: Ruwenbergstraat 7 te Sint-Michielsgestel, u wordt hier begeleid naar een grote parkeerterrein op het privéterrein.
Permanance: Elde college te Sint-Michielsgestel, te bereiken via het parkeerterrein.
Kleedlokaal: Elde college te Sint-Michielsgestel, er is geen douchegelegenheid.