Organisatie

De organisatie van het Internationaal Veldrijden is in vertrouwde handen van Stichting Wielerbelang Sint-Michielsgestel (SWG). Sinds 1974 organiseert de Stichting jaarlijks terugkerende veldritten. In de jaren daar aan logo KNWUvoorafgaand vonden vele jaren Wielerwedstrijden en “De Wielervierdaagse” plaats in Sint-Michielsgestel.

Tot en met 2006 organiseerde de Stichting het jaarlijks terugkerende Super Prestige. Stichting Wielerbelang Sint-Michielsgestel was ook in het verleden organisator van het Nederlands Kampioenschap Veldrijden in 1989 en 1994. In het jaar 2000 was Sint-Michielsgestel het schitterende décor voor het Wereldkampioenschap Veldrijden. In 2008 vond wederom het NK Veldrijden plaats, met een fantastische wedstrijd met vele toeschouwers, die genoten van gratis toegang, uniek voor een KNWU NK Veldrijden te St. Michielsgestel . Zie historie voor de verslagen en feiten omtrent de wedstrijden in Sint-Michielsgestel.

“Gestel” is ook de geboorte- en woonplaats van de Nederlandse vader & zoon “veldrijders-cracks” Rein & Richard Groenendaal. De naam Sint-Michielsgestel is onlosmakelijk aan deze ambassadeurs verbonden. Richard heeft aangegeven in het seizoen 2008-2009 zijn profcarrière in het veldrijden te beëindigen. Dit was natuurlijk reden voor SWG om, samen met Richard zijn afscheidswedstrijd te organiseren op 4 januari 2009. Het afscheid van Richard is de “geboorte” van de GPG, De Grand Prix Groenendaal, als hommage aan de twee generaties Groenendaal in het veldrijden. Onder deze naam organiseert SWG in de toekomst haar wedstrijden, onder auspiciën van KNWU.

In 2012 hebben we weder RABOBANK bereid gevonden om hoofdsponsor te worden en vanaf 2012 organiseert SWG dan ook onder de naam:

RABOBANK GRAND PRIX GROENENDAAL

Related Images: